KOTONA OLEVAT KOIRAT:

Bordercollie "Hessu"

TK2 TOKO VOI1 Borderiinan Hulivili

Hessun kanssa treenataan päälajina tokoa ja TK2 saavutettu. Tokon VOI -luokasta saatiin ykköstulos ja kilpailuoikeus EVL -luokkaan. Hessun kanssa on käyty myös kerran viikossa paimentamassa lampaita. MEJÄ-kurssilla käytiin myös ja Hessu osoittautui oikein oivaksi jäljestäjäksi ja oli aivan onnessaan löytyneestä hirven jalasta. Ollaankin jatkettu jäljen tekoa, kun vaan aikaa on ollut. Hessun ehdoton lempijuttu on uiminen. Hessukin täyttää pian seitsemän vuotta. Uutena lajina on aloitettu viime vuonna agility ja se on Hessusta hurjan hauskaa. Tällä hetkellä treenaammekin säännöllisesti agilityä.

Hessu ja TOKO AVO -kokeen palkinnot @Koirakoulu Konsti

Hessua on käytetty "häiriökoirana" pidemmälle ehtineiden treeneissä. Hessu on kovin häiriöherkkä ja terävä koira ja provosoituu helposti toisten koirien tuijotuksesta ja rähinästä / haukkumisesta. Hessun käytös vaatiikin edelleen paljon työtä ja tarkkaavaisuutta, varsinkin urosten ohitustilanteet. Hessu on kovasti rauhoittunut eikä nykyään provosoidu niin herkästi muista koirista. Luopuminen (jätä -käsky) toimii aika hyvin ohitustilanteissakin.

Hessu uimassa koirauimalassa. @Koirakoulu Konsti

Hessu uimassa koirauimalassa. @Koirakoulu Konsti

Australiankarjakoira "Jussi"

PAIM-1, PAIM-E Cattlepark's Bendigo Blue

Jussi on reilun kahdeksan viikon ikäinen pentu. Kotona on totuteltu arkeen ja vanhempien koirien kanssa leikkimiseen. Milo ja Hessu tykkäävät kovasti leikkiä pennun kanssa. Jussi on kovin harkitseva persoona ja miettii ennen kuin tekee. Osaa jo istua nätisti ja odottaa lupaa syömiseen. Ulkona on lisäksi harjoiteltu luokse tuloja. Pentuleikkikouluunkin olen meidät jo ilmoittanut. Saa nähdä, mistä tulee meidän suoskkilaji.

Jussi täyttä pian kaksi vuotta ja päälajit tällä hetkellä ovat Mejä, paimennus ja agilty. Mejässä ollaan käyty jo kahdessa kokeessakin, mutta ilman tulosta (peura- ja sienestäjät olivat vielä liian suuri häiriö Jussille). Jatketaan kuitenkin keväällä treenaamista (myös Hessu pääsee treenaamaan vaikka ei tässä lajissa tule kisaamaankaan). Paimennuksessa on edistymistä tapahtunut ja olemme nyt ilmoittautuneet ensimmäisiin harjoituskisoihinkin keväälle, jännää :) Agility etenee hitaasti mutta varmasti, Jussi ei kestä kovin paljon toistoja, joten edetään rauhassa (on kuitenkin kivaa yhteistä tekemistä).

Jussistakin on kavanut jo iso :) Lempilajit tällä hetkellä paimennus, Mejä ja agility.